Tureckie mezze z kurkami i liśćmi winogron.

Dzień dobry,

Niedawno pokazywałam Wam ser kozi grillowany w liściach winogron, opowiadałam także o tureckiej przystawce mezze, która koniec końców okazała się kulinarną porażką 🙂

Niedawno postanowiłam zmierzyć się z liśćmi winogron jeszcze raz i przygotować własną wersję tego przysmaku, który w Turcji nazywa się mezze, występuje też pod nazwą dolme. Generalnie, mezze to po prostu zakąska, coś co podajemy przed posiłkiem dla zaostrzenia apetytu, natomiast dolme

dolmes – mezze

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s